Банкеръ Weekly

Съдби

ДА ДАРИШ НАВРЕМЕ И С УСМИВКА

Коледните и новогодишните празници са стихията за имиджмейкъри и рекламисти, които впрягат творчески потенциал и развихрят фантазия, за да изненадат с приятни подаръци корпоративните клиенти на банките. Детайлите са от значение и се оценяват подобаващо. В условията на изострена пазарна конкуренция в банковия сектор всеки жест се превръща в акт на внимание и обещава продължение на деловите контакти. За даряващия остава огромното удоволствие да зарадва партньора, колегата, приятеля. Най-ценни всъщност са подаръците, дадени навреме.
С оттенък лилав...
БНБ, банката на банките, сюрпризира приятелите си с луксозен стенен календар за настъпващата 2006 година. И този път той е решен традиционно в исторически план - с илюстрации на български църкви. От големия брандиран плик надничат още: работни и настолни календари, луксозен кожен тефтер, със специално обработена кожа в лилав оттенък. На корицата му е изобразена юбилейна банкнота от 20 лева и символът на банкерите Свети Никола, чиято статуя е поставена пред входа на централния трезор.
С тегели бели...
Корпоративна търговска банка подарява традиционно тефтери, химикалки и календари, поставени в луксозна кожена корпоративна чанта. Офис аксесоарите са черни на цвят, с бели тегели. Идеята за кожената корпоративна чанта е взаимствана от черното куфарче на Христо Стоичков, превъплътил се в главния герой от изискания рекламен клип на банката. Настолният корпоративен календар е със стилни ежемесечни послания към всеки банков ВИП- клиент. Съставителите му предлагат ежемесечно отбран световен курорт, в който умореният и отегчен от делника ВИП-бизнесмен би могъл да отдъхне през уикенда. Коледното парти на банката (отново за ВИП-клиенти) е било организирано в Археологическия музей в София, под акомпанимента на групата за етномузика Булгари, чийто продуцент Иван Минчев е и продуцент на Милчо Левиев.
Дарове от лондонското Сити...
От Ситибанк даряват малък и голям луксозни брандирани тефтери с кожена подвързия, специално поръчани и изпълнени в Лондон за корпоративните клиенти на банковия клон в София. Елегантните настолни часовници и брандираните мъжки вратовръзки в корпоративните цветове на банката - синьо и червено, допълват деловите дарове. Всеки от банковите отдели разполага със собствен бюджет, благодарение на който може да прибави по избор към коледно-новогодишния чувал с подаръците - бутилка марково вино и други изискани сувенири.
С чадър и през декември...
Насърчителна банка, единственият на пазара държавен трезор, се е сетил да украси терасата си над централния софийски площад Батенберг с разкошна коледно-новогодишна елха. На корпоротивните си клиенти, предимно ръководители на малки и средни предприятия и фирми, банката дарява от сърце разнородни сувенири - делови тефтери, химикалки, стенен календар, с фотоилюстрация на красивата банкова сграда в центъра на София, както и чадър за дъждовните дни през декември - още една подсказка за несъстоялите се напоследък зими.
Среброто по-ценно от злато...
Подаръците за клиентите на Пиреос Евробанк са елегантни и в съзвучие с заявените амбиции на гръцките собственици. Те даряват корпоративните клиенти на Пиреос Банк и Евробанк с луксозен тефтер с кожена подвързия,със сребърен ключодържател и с копие от античен боен нож, чието острие е изработено от състарено желязо, а дръжката е инкрустирана с позлатени елементи. В чувала с новогодишни подаръци има още брандирани химикалки и настолни календари с приятни илюстрации.
Органайзер за... ипотечни кредити
Българо-американска кредитна банка (БАКБ) подарява набор от разнородни и много полезни за деловия делник на клиентите си аксесоари - неизбежният брандиран тефтер, химикалки, подложка за компютърна мишка, настолни тефтери, както и органайзер, в който може да бъде записана полезна информация за ипотечните заеми и останалите кредитни продукти на банката.
Швейцарски ножчета и благотворителност
ОББ подарява за коледните и новогодишните празници комплекти - комбинация от кожени изделия, дамски и мъжки портфейли и други кожени аксесоари на фирма Дакс, комбинирани с комплекти швейцарски ножчета Victorynox - мъжки вариант и дамски комплект на Victorynox, наречен SwissCard. Доставчик на ножчетата е фирма Вертикал 7. Корпоративните картички на банката са уникална изработка - зимна картина със сградата на ОББ и договорено право да се използва логото на SOS Детски селища България като част от съвместна благотворителна акция.
Сувенири без унгарски привкус...
Сувенирите на Банка ДСК - стандартен пакет, включват многолистен луксозен календар, работен настолен календар-бележник, бележник с твърди корици, визитник и ключодържател. От чорапчето на дядо Коледа очевидно са изпаднали традиционните унгарски мотиви, токайското вино и други сувенири, с които ОТР, мажоритарният собственик на българската спестовна каса на народа, би могъл да зарадва корпоративните си клиенти.
Обадете се на парите си...
За ПроКредит Банк новата 2006 г. е повод да обсипе корпоративните си клиенти с пъстри подаръци, всеки от които е рекламно послание за продуктите, предлагани от банката. Върху стенния календар за 2006 г. е изписано: Обадете се на парите си! и номера на банковия колцентър за телефонно банкиране - 24 часа, 7 дни в седмицата с цветовете на успеха!. Подложката за компютърна мишка се мобилизира с мотото: Не губете време - ползвайте [email protected]! Многолистният цветен бележник е изпъстрен с хитроумните наименования на банковите продукти в стила на: ПроЕктирай, ПроЗрачно, ПроБвай, ПроВървя ми, ПроСто, ПроДължи... Рекламните мениджъри са добавили в кошницата с подаръци ключодържател, подложки за чаши, стъклени чаши, с надпис ПроЗрачно, порцеланови - с нарисувани усмивки, глинени касички с четирилистни детелинки за спестовност и късмет, цветни моливчета и дори тетрадки за оцветяване на детайли от рекламната кампания на ПроКредит Банк.
Деветнадесет светещи точки върху глобуса...
Най-ценният сувенир, който БУЛБАНК дарява на корпоративните си клиенти, е стилен стенен календар с красиви илюстрации за всеки месец. За януари е избран дворецът Кодриорг в Талин, Естония, за февруари - църквата Св. Блейз в Дубровник, Хърватия, за март - Римският форум, Храмът на Сатурн в Рим, Италия, за април - Народният театър Иван Вазов, заедно с по-малка снимка на Народното събрание в София, за май - Националният исторически музей във Виена, Австрия, за юни - Францисканската църква в Любляна, Словения, за юли - замъкът Красичин в Полша, за август - дворецът Трасалкович, Братислава, Словакия, за септември - катедралата Света София в Истанбул, Турция, за октомври - Райхстагът в Берлин, Германия, за ноември - Въженият мост над Дунав и сградата на парламента в Будапеща, Унгария, и за декември 2006 г. - Карловият мост в Прага, Чехия. В календара са отбелязани и националните празници заедно с илюстрации на забележителностите в страните, в които Уникредит Груп вече присъства. Оранжевите точки на фона на земното кълбо са 19 на брой и осветяват: Сърбия и Черна гора, Литва, Естония, Босна и Херцеговина, Унгария, България, Полша, Русия, Италия, Словения, Хърватска, Украйна, Словакия, Австрия, Чехия, Турция, Германия, Латвия, Румъния- страните, в които е стъпила една от най-мощните в Европа банкови корпорации.
Художествени репродукции директно от Гърция
Емпорики Банк подарява на корпоративните си клиенти бележници, химикалки, календари с банковото лого и цветове. За ВИП партньорите си трезорът е доставил директно от Гърция луксозни албуми с репродукции на гръцки майстори на четката.
СиБанк дарява корпоративните си клиенти с тефтери, химикалки и фирмени календари, илюстрирани със снимка на централния банков офис в София, а страниците за всеки месец - с банковите клонове в страната. Част от останалите банки също са подготвили разнообразни офисаксесоари, сувенири и полезни за деловия делник на клиентите си подаръци. Други предпочитат да запазят в тайна корпоративните си дарове, робувайки на страха, че конкуренцията може да ги прекопира и да открадне оригиналните им решения.

Facebook logo
Бъдете с нас и във