Банкеръ Daily

Съдби

Българинът с най-добрата бизнес идея ще получи 750 хил. долара

Българинът с най-добра бизнес идея ще получи 750 хил. долара от Chivas. Други 250 хил. долара пък ще вземе друг наш сънародник, за да направи идеята си работещ бизнес. Това е част от мащабна инициатива на Chivas - "The Venture - Win the right way", която е с награден фонд от 1 млн. долара. Тази сума ще бъде отпусната на предприемачи с идеи за бизнес, като условието е бизнесът им да създава значима социална промяна.

България има уникалния шанс да бъде една от 14-те страни участници от целия свят. Другите държави, в които ще се търсят най-достойните социални предприемачи са Бразилия, Чили, Китай, Колумбия, страните от Персийския залив, Япония, Мексико, Южна Африка, Тайланд, Великобритания, Украйна, Уругвай и САЩ.

Българите с идеи за социално значим бизнес трябва да се регистрират на сайта на инициативата - www.theventure.com, а крайният срок за записване е 9 януари 2015 година. Единственото ограничение за кандидатите е да имат навършени 25 години.

През декември ще бъде обявено журито за България, което ще оценява проектите. То ще е съставено от успели български предприемачи. На 23 януари журито ще определи между 3 и 5 полуфиналисти сред кандидатите.

Големият победителят за България ще бъде обявен на 12 февруари, а на 1 март ще бъдат обявени финалистите от всички 14 държави, включени в инициативата на Chivas Regal.

14-те финалисти от страните участници ще бъдат поканени на едноседмичен тренировъчен лагер в Силициевата долина в Калифорния. Те ще имат шанса да се срещнат и да обсъдят проектите си с водещи лидери на компании от технологичния бранш, а техни ментори ще бъдат професионални експерти.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във