Банкеръ Daily

Съдби

Българин търси спонсори, за да спусне със сноуборд от Шиша Пангма

Български сноубордист може да стане първият в света, който успешно ще се спусне по Шиша Пангма със сноуборд. Владимир Павлов е един от утвърдените ни сноубордисти с 20-годишно минало в екстремния спорт. Спускал се е от над 7000 метра височина със сноуборда си в Киргизстан.

„Планът е да тръгна в края на август и да хвана есенния катерачен прозорец. Септември е климатизацията и в края на месеца атака на върха. Това не е правено досега със сноуборд. Ако имам успех, това ще е прецедент”, разказа Владимир Павлов пред Нова телевизия.

„Ще са ми нужни между 15 и 20 000 евро. В момента съм в търсене на спонсорство. Могат да се направят и дарения за тази кауза”, поясни той.

Въпреки трагедията с Боян Петров, няма забрани това да се случи. Сноубордистът ни също ще бъде без кислородна маска, защото иска да тества тялото, духа и психическите си възможности.

През 2016 г. Владимир Павлов спуска със сноуборд най-високия връх на Иран и Близкия Изток (Дамаванд, 5671 м). Миналата година подвигът му беше връх Ленин в Памир, който е висок 7134 м.

Facebook logo
Бъдете с нас и във