Банкеръ Daily

Според допитване на списание "Ю Ес Нюз енд Уърлд Рипорт"

България е между Колумбия и Тунис в класацията за най-добра страна

Колумбия, която доскоро воюваше с бунтовниците от ФАРК , е преди нас в класацията
S 250 d68fea24 8afb 4350 8b6e d1e9dd8f4edf

Швейцария е начело на годишната класация на най-добрите страни в света, публикувана всяка година от американското списание "Ю Ес Нюз енд Уърлд Рипорт", предаде ДПА.

Страната заема челната позиция заради гражданското си общество, бизнес климата и качеството на живот. Швейцария както изглежда предлага "почивка от оглавявания от Запада либерален политически ред, сблъскващ се с популистки настроения и авторитарни политици", се отбелязва в доклада.

Челната петица се оформя от Канада, Великобритания, Германия и Япония. Челната десятка се допълва от Швеция, САЩ, Австралия, Франция и Норвегия.

В дъното на класацията, съставена от общо 80 страни, са Алжир, Иран и Сърбия. Китай е на 20-о място, а Русия - на 27-о място.

Класацията се изготвя въз основа на допитване до 21 000 граждани от 36 страни от всички региони на света. От тях се иска да оценят 80-те страни по няколко показателя.

В общата класация България е на 63-о място от 80-те класирани страни, зад Колумбия и преди Тунис. Миналата година тя е била на 48-о място, но тогава класацията е била само от 60 държави.

Допитването показва още, че САЩ си остават най-влиятелната страна в света, а Русия е на второ място, но разликата между двете намалява.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във