Банкеръ Daily

Съдби

Боровец отново е домакин на маунтинбайк състезание

Дончо Иванов - зрелищен скок в категория даунхил, 2014 година.

Над 100 участници от страната и чужбина ще се включат в маунтинбайк състезанието в Боровец. След две години прекъсване Borovets Open Cup 2015 се завръща с пълна сила тази събота и неделя. Надпреварата е втори кръг от Българските Даунхил Серии и носи точки за ранклиста. Турнирът включва общо 5 отделни старта, на различни трасета в България с общо класиране и ранклиста.

Участниците в състезанието са разделени в 5 отделни категории:


  • Жени;

  • Юноши 15-16;

  • Мъже 17+;

  • Мъже 30+;

  • Хардтейл.

Надпреварата ще се проведе на трасето Scary Movie, което е част от Borovets Mountain Bike Park. Маршрутът е с дължина 2.4 км. и има 400 метра денивелация. Спрямо местоположението у е логично да се отбележи, че трасето е изпълнено е с множество естествени и изкуствени препятствия. Камъните, корените, стръмните участъци, големите скокове, падове и виражи със сигурност ще поставят на изпитание уменията на състезателите.

Разбира се като на всяко състезание и това няма да направи изключение - за всички победители в състезанието има подготвен паричен награден фонд от 1200 лева. Освен това ще се раздават и различни предметни награди предоставено от спонсорите на събитието.

В интернет можете да намерите повече информация за сериите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във