Банкеръ Weekly

Съдби

БНБ СПЕЧЕЛИ ФУТБОЛНИЯ ШАМПИОНАТ НА БАНКИТЕ

Футболният отбор на БНБ спечели третия турнир на финансовите институции, който се проведе от 30 март до 8 април в залата на Националната спортна академия. На финала централните банкери победиха колегите си от Стопанска и инвестиционна банка с 2:0. Турнирът бе организиран от спортния клуб Виктория и бе подпомогнат от ДЗИ, който също имаше свой тим в предварителните групи.
До полуфиналите в заключителния ден от надпреварата достигнаха представителите на БНБ, СИБ, ЕВРОБАНК (миналогодишен победител в шампионата) и ОББ. В единия двубой отборът на БНБ победи ОББ с 4:3 (в редовното време 1:1). Същите резултати след редовното време и след наказателните удари се получи и в другата среща, спечелена от СИБ срещу ЕВРОБАНК.
В срещата за трето място ЕВРОБАНК успя да си осигури място на почетната стълбица след трудна победа с 1:0 над ОББ. По-надолу в класирането останаха ИНГ-банк, БНБ-печатница, ФБК Ботевинвест, обменни бюра Уест, ФК Елана и ДЗИ. Голмайстор на шампионата е директорът на Административна и стопанска дейност в ЕВРОБАНК Димитър Димитров. С добрите си умения в европейския сокър се отличи и консултантът на банката Тод Уормингтън.
За най-добър вратар бе избран Емил Върбанов от ИНГ-банк, а за най-полезен състезател - Владимир Кънев от ОББ. Мениджърът на този тим Ивайло Христов бе избран за селекционер на първенството, а за най-темпераментна агитка бяха посочени (логично според класирането) феновете от БНБ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във