Банкеръ Daily

Съдби

Бижу за глава променя цвета си, когато мислим

Специално украшение за глава ще променя цвета си, като отразява вътрешната мисловна дейност. "Ефектът" ще се постигне благодарение на специално химическо вещество и вградени 4000 лабораторно отгледани кристали "Сваровски". Те са част от конструкция от кожа с формата на шапка. Специалното бижу е дело на дизайнерът Лорен Боукър, съобщава CNET.

Украшението е последният проект на авторката, която описва себе си като "алхимик". Действието на специалната структура прави видимо проблясването на невроните. авторът твърди, че кристалите имат строеж, който е близък до този на човешките кости. "Този паралел прави скъпоценните камъни сравними с човека и всеки кристал при носене служи като провеждащ материал, абсорбиращ енергията, отделяща се от главата", обяснява Боукър .

Дизайнерът разкрива и още подробности около тайнствеността на действие на украшението: "Открихме модели при образуването на цвета на всеки кристал в течение на деня, които се променят в зависимост от активността на мозъка. Когато се носи, украшението се превръща в отражение на вътрешната мисловна дейност". Цветовете на камъните се преминават постепенно от черно към оранжево, червено, зелено, синьо и лилаво.

Facebook logo
Бъдете с нас и във