Банкеръ Weekly

Съдби

АСТРОЛОГЪТ НА ФОРБС СЪВЕТВА

В класацията на най-богатите хора в света на списание Форбс (Forbes) най-много са представителите на зодията Дева. Над седемдесет от 613-те милиардери празнуват рождените си дни между 23 август и 22 септември. Но тези, които не са имали късмета да се родят под знака Дева, не бива да се отчайват. Другите знаци на зодиака също са представени в класацията на милиардерите, така че всички имат шансове за успех. Например 8% от най-богатите са Овни. Водолеите са 8% от милиардерите. А най-богатият човек в света Бил Гейтс е роден под знака на Скорпиона. Както казва астрологът Майкъл Лутин: Скорпионите винаги успяват, защото използват цялото си очарование, за да продават. Целта на Скорпиона е да ви накара да направите това, което той иска, независимо дали го желаете, или не. Такъв например е случаят с Уиндоуз (Windows). Хората ненавиждат тази система, но въпреки всичко я купуват. Най-редкият знак сред милиардерите е Стрелецът. Хората, родени между 22 ноември и 21 декември, са само 6% в класацията на най-богатите хора на планетата.
Овен: 21 март - 20 април
Представителите на първия знак от зодиака са уверени, напористи хора. Те са изключително самостоятелни и винаги имат своя гледна точка. Неслучайно основният принцип, на който работи мебелното предприятие на Ингвар Кампрад, е Направи си сам.
Съвет за тази година: Избягвайте отношенията със своеволни бизнес партньори. Те могат да попречат на реализацията на творческите ви идеи.
Телец: 21 април - 21 май
Подобно на символа на този знак, хората, родени под него, са доста солидни, но и често се инатят. Става дума за сериозни хора, които залагат на здравия разум и се интересуват от конкретни неща, а не от абстракции. Например Дитрих Матешитц, основател на компанията Ред Бул (Red Bull), произвеждаща енергийни напитки, напълно съответства на тази характеристика. Както и Джеймс Дайсън, чиято компания произвежда супермодерните прахосмукачки Дайсън (Dyson).
Съвет за тази година: Търсете мощни партньори, които ще ви помогнат да реализирате мащабните си проекти.
Близнаци: 22 май - 21 юни
Близнаците са склонни да разпиляват интересите си. Те са готови да проявяват гъвкавост и отстъпчивост. Без тях Лакшми Митал нямаше да успее да създаде най-голямата стоманена империя в света. Докато за Едгар Бронфман-младши е типична разностранността на интересите. По време на кариерата си той е успял да изпробва своите сили в производството на алкохол, в химическата промишленост и шоубизнеса.
Съвет за тази година: Сливането и поглъщането могат да се окажат неоправдани заради прекалено високите разноски по обединяването на различни компании.
Рак: 22 юни - 22 юли
Сърдечните и общителни Раци често залагат на своята интуиция и винаги следват свой стил. Двама ярки представители на тази група са предприемачът и любителят на приключенията Ричард Брансън и култовият дизайнер Джорджо Армани.
Съвет за тази година: Не се страхувайте да рискувате и да започнете нови творчески проекти. Решенията си вземате интуитивно, но те ще ви донесат значителна изгода.
Лъв: 23 юли - 22 август
Хората, родени под знака на Лъва, често са склонни да поемат риск и са ярки творчески личности. За тях не е важно дали печелят, или не - Лъвовете винаги правят това, в което вярват. Джордж Сорос например е готов да потроши маса пари за политическите си проекти. По време на последните президентски избори в САЩ той похарчи 25 млн. долара за кампанията си против Буш-младши.
Съвет за тази година: Лъвовете трябва да вземат ситуацията изцяло под свой контрол и да започнат да водят бизнеса си с по-консервативни методи, ако искат той да се развива с устойчиви темпове.
Дева: 23 август - 22 септември
Аналитичният ум и вниманието към детайлите са характерни за Девите. Обикновено тези хора се справят без проблем с трудностите, използвайки своя прагматичен подход към ситуацията.
Съвет за тази година: Бъдете внимателни. Съществува реална опасност от шумни скандали. Крият грижливо от вас плановете, чиято реализация може да ви навреди.
Везни: 23 септември - 22 октомври
Дипломатични по природа, Везните винаги реагират правилно на събитията, случващи се около тях, независимо за какво става дума. Тъкмо затова винаги успяват да постигнат целите си във всяка област. Това безусловно се отнася както за Силвио Берлускони, така и за дизайнера Ралф Лорен.
Съвет за тази година: Успехът на предприетите през тази година усилия може да доведе до глобално разширяване на бизнеса ви през следващата.
Скорпион: 23 октомври - 21 ноември
Скорпионите могат да бъдат разпознати по дълбокия им и страстен подход към всяка работа, за която са се захванали. Те се отличават с взискателност към другите и с желанието изцяло да контролират действията им. Бил Гейтс и Тед Търнър са типични Скорпиони.
Съвет за тази година: Упорито продължете започнатото. Бавно, но сигурно усилията ви ще донесат своите плодове.
Стрелец: 22 ноември - 21 декември
Знакът Стрелец традиционно се асоциира с творческите личности, които притежават безкраен оптимизъм. Те са неорганизирани, но само защото се опитват да видят общата картина зад детайлите. Този подход е осигурил няколко награди Оскар на Стивън Спилбърг.
Съвет за тази година: Не се отчайвайте. Въпреки финансовите трудности от началото на годината, процъфтяването ви в бъдеще е сигурно.
Козирог: 22 декември - 19 януари
Най-сериозният знак от всички. Хората, родени под него, са абсолютни прагматици, съсредоточени и властни. Възможно е тъкмо благодарение на тези качества Рой Дисни да застане начело на компанията Дисни (Disney).
Съвет за тази година: Използвайте другите. Няма нищо по-мъдро от това да се печели за чужда сметка.
Водолей: 20 януари - 19 февруари
Водолей е знакът на идеалистите. Тези хора са готови да отстояват идеалите си, за което им помагат отличните им способности да общуват. Както по всичко личи, най-популярната телевизионна водеща в САЩ Опра Уинфри изцяло е реализирала своята страст към общуването.
Съвет за тази година: Струва си Водолеите малко да се отпуснат и да престанат да се опитват да контролират всичко и всички. Някои неща трябва да се случат от само себе си.
Риби: 20 февруари - 20 март
Рибите често са подложени на външни влияния, затова и често отстъпват водещата роля, предпочитайки да използват вече готови идеи. Верният на своя знак Стив Джобс създаде компанията Епъл (Apple) въз основа на простата идея, че компютърът и технологиите въобще трябва да удовлетворяват потребностите на хората и да бъдат красиви. Тази идея, проста като ябълката, превърнала се в символ на компанията му, донесе огромен успех на произвежданите от нея устройства АйПод (iPod).
Съвет за тази година: Рибите трябва да се грижат за себе си, тъй като съществува реална опасност да се преуморят.

Facebook logo
Бъдете с нас и във