Банкеръ Daily

Съдби

Ариана Гранде ще проведе концерта си въпреки атаката в Лондон

Близо две седмици след смъртоносния атентат по време на концерта й в Манчестър, американската певица Ариана Гранде планира да продължи с благотворителен концерт по-късно в тази вечер, въпреки терористична атака снощи в Лондон.

В социалните мрежи звездата написа „Моля се за Лондон“, а нейният мениджър Скутър Браун съобщи, че концертът ще продължи "с по-голяма воля".

"Ние не трябва да се страхуваме и в знак на почит към всички засегнати тук и по света ще бъдем заедно", каза той.

Манчестърската полиция съобщи в изявление, че ще има "допълнителни мерки за сигурност" на мястото на събитието и помоли хората да не носят чанти, за да се ускори влизането, тъй като "всички ще бъдат претърсени".

Гранде ще се изправи пред 50 000 души, малко след експлозията в „Манчестър арена“, оставила след себе си 22 жертви и 116 ранени. Към изпълнителката ще се присъединят още имена в поп музиката като Джъстин Бийбър, Кейти Пери, , Роби Уилямс, Фаръл Уилямс, Майли Сайръс, Ъшър и други.

Постъпленията от концерта "One Love Manchester" ще бъдат дарени за фонд, създаден за подпомагане на семействата на жертвите.

Ариана Гранде, която се описа като "разбита" след нападението от миналата седмица, веднага се завърна в САЩ, прекъсвайки турнето си. По-късно обаче тя обеща да се върне на Острова за благотворителен концерт, пишейки в Инстаграм: „Музиката е създадена, за да ни излекува, да ни обедини и да ни направи щастливи“.

"Ще продължим в чест на тези, които загубихме, на любимите ни, на моите фенове и на всички, засегнати от тази трагедия", добави тя.

Концертът на "Олд Трафорд" ще бъде излъчен от ВВС и ще излезе на живо в няколко онлайн платформи, включително Twitter, Apple и YouTube.

MTV също така обяви, че предава събитието в 180 държави, като насърчи феновете по света да даряват и изпращат подкрепящи послания през социалните медии.

Facebook logo
Бъдете с нас и във