Банкеръ Daily

Съдби

Американски банкери на тест за употреба на наркотици

Ричард Хендлър, главен изпълнителен директор на инвестиционната банка Jefferies Group LLC, признава, че той и колегите му са преминали тестове за наркотици, за да опровергаят обвиненията на бившата съпругата на друг банкер, че употребата на наркотици е широко разпространена в компанията, информира "Блумбърг".

"Твърденията за широко разпространената употреба на наркотици са чиста измислица", се казва в изявлението на Хендлър и председателя на борда на банката Брайън Фридман, публикувано на интернет страницата на фирмата. "И двамата ви уверяваме, че всички тестове за наркотици са отрицателни", се казва още в съобщението на банкерите.

Тестовете са в отговор на твърденията за употреба на наркотици, направени от Кристина Кели, бившата съпруга на един от банкерите във фирмата Сейдж Кели по време на споровете по развода им и борбата за попечителство на детето им.

Обвиненията за употребата на наркотични вещества, някои от които включват колеги и клиенти на Кели, се появиха в редица издания, включително New York Daily News, Gawker и New York Post.

"Изминалата седмица беше изключително болезнена за нас, тъй като един случай за попечителство на дете доведе до неоснователни въпроси за целостта на нашата фирма", пишат от Хендлър и Фридман в бележката.

Двамата изпълнителни директори, както и всички останали ръководители на отдели и други управляващи директори в групата са направили доброволно тестове, за да опровергаят твърденията на бившата съпруга на Кели. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във