Банкеръ Weekly

Съдби

“Америка в цветове” представя художникът Браян Дейли

Известният американски художник Браян Дейли гостува у нас по покана на фондация “Модерно изкуство” с изложба в Националната художествена галерия в София. Проектът е продължение на инициативата, започнала с гостуването на Шенън Плъм в галерия “Академия” през пролетта. Експозицията “Америка в цветове” - Разсекретено: Разгадаването на един парадокс” включва художествени фотографии на Браян Дейли и може да се види на 22 и 23 октомври в Балната зала на галерията.

Браян Дейли завършва институт “Отис” в Лос Анджелис, а след това създава свой уникален стил между живописта, скулптурата и театралното изкуство, чрез който интерпретира теми от сферата на разоръжаването и международната сигурност.
През последните години Брайън Дейли се изявява с фотография, а в периода 1-28 февруари неговото видео Jikai, посветено на японския режисьор Акира Куросава, е прожектирано на екраните на “Тайм скуеър”. През последните пет години той създава и сериите от фотографии “Америка в цветове”, Tableau Vivant, “Морфей”, част от които ще могат да се видят на живо в София.

“Америка в цветове” например изследва съвременната демокрация и останалата лична идентичност. Проектът е насочен към “какофонията на остро поляризираната политическа обстановка в САЩ в двете години преди националните избори през 2012 година. За да я покаже, Браян Дейли селектира 1200 портрета, заснети в двадесет щата. Той изминава над 32 хил. километра в САЩ, като по пътя си кани приятели и напълно непознати да позират пред камерата, за да разкрият своя характер и идентичност.

Facebook logo
Бъдете с нас и във