Банкеръ Daily

Съдби

Александър Маринов представи новата си монография

S 250 a2824a79 5e49 4eb5 a76f a865fde03980
S 250 c5a6f32a 0423 4772 8b83 aff44005572d

На 25 октомври в салона на Института "Конфуций" към СУ "Св.Климент Охридски" доц. Александър Маринов представи новата си книга – монографията "Между еволюцията и социалното инженерство" (Теория и практика на административните реформи). Тя представлява изследване на по-общи тенденции в днешните социални науки и в практиката на публичното управление.

В монографията е описана концепцията за реформите в публичното управление, като се обръща специално внимание на ценностните аспекти и предпоставките за реформи, както и на мощното влияние на интересите в обществото. Анализират се основните големи модели на административните реформи, като Новия публичен мениджмънт и Новото публично управление. 

Авторът доц. Маринов очерта като основен проблем това, че в България публичната администрация изпитва недостиг на тесен кръг специалисти. Той изтъкна, че реформите изискват професионализъм, но и политическа воля, като подчерта, че експертизата в българската администрация по никакъв начин не трябва да зависи от управляващата партия.

Авторът получи и специално поздравително писмо от кандидата за президент Румен Радев, в което генералът споделя, че е изключително впечатлен от монографията."Убеден съм, че тази книга ще ми даде много познание и нямам търпение кампанията да приключи, за да мога да я прочета спокойно", написа ген. Радев.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във