Банкеръ Weekly

Съдби

Адвокатката на Асанж покори Клуни

Заклетият ерген Джордж Клуни се сгоди, съобщиха западните медии. Официалният представител на актьора отказа да коментира новината, позовавайки се на липсата на пълномощия да говори за личния живот на холивудската звезда. А източници, близки до актьора, отбелязват, че Клуни и избранницата му не искат да вдигат шум около отношенията си, но не и ги крият.


Любопитно е, че след брака си с актрисата Талия Болсъм, който се разпадна през 1993 г., Клуни обеща да не се жени повече. Актьорът призна, че "не е много добър" в качеството на съпруг. До неотдавна Клуни спазваше дадената дума, въпреки че имаше отношения с актриси и фотомодели. Но както по всичко личи, 36-годишната Амал Аламудин го е очаровала толкова силно, че Клуни е напът да се откаже от обещанието си. Актьорът и избраницата му били забелязани с неговите отдавнашни приятели, фотомодела Синди Кро


уфорд и съпруга й. Четиримата обядвали в Малибу, а на ръката на Амал блестял пръстен.


"Възпитаничката на Оксфорд, правозащитничка и съветник в ООН Амал Алмудин може би не изглежда подходяща партия за най-завидния ерген в Холивуд - пише Telegraph. - Но Клуни сякаш е оставил актрисите и фотомоделите в миналото и е съсредоточил цялото си внимание върху известната юристка, чийто живот е далеч от холивудския блясък."


Тридисет и шест годишната Амал Аламудин е изградила сама кариерата си. Родената в Бейрут, Ливан, дама владее арабски и френски. След като завършва в Оксфорд, заминава за Ню Йорк, където продължава образованието си в Школата по право на местни университет. През 2002 г. получава правото да бъде адвокат във висшите съдилища на Ню Йорк, а през 2012-а - и в Англия и Уелс.


Сега Аламудин се специализира в международното право, правата на човека, въпросите на екстрадирането и наказателното законодателство. Тя придоби известност като адвокат на основателя на WikiLeaks Джулиан Асанж в борбата срещу екстрадирането му в Швеция. Освен това е представлявала бившия премиер на Украйна Юлия Тимошенко в международните институции. Аламудин е съветник на бившия секретар на ООН Кофи Анан по въпросите за Сирия и на краля на Бахрейн. Била е асистентка на председателя на съдебната палата по делото срещу Слободан Милошевич.


Юристката представлява интересите на клиентите си в Международния наказателен съд, в Европейския съд по правата на човека и Международния съд на ООН, да не говорим за съдилищата в САЩ и Великобритания. Амал чете лекции на съдии и следователи и е участвала в подготовката на полицаи в страните от Персийския залив.


На пръв поглед актьорът и юристката нямат допирни точки. Но съдейки по всичко, и двамата се интересуват от темата за правата на човека. И ако Клуни отдавна е признат за един от най-представителните мъже в Холивуд, Аламудин също има с какво да се похвали. Тя беше обявена в блога Your Barrister Boyfriend за най-сексапилната представителка на своята професия.


Британските журналисти не пропуснаха да отбележат разликата във възрастта между Клуни (който сега е 52 години) и избранницата му. Guardian пише, че актьорът е известен със слабостта си към по-младите дами. Водещата на церемонията по връчването на "Златните глобуси" Тина Фей вече се пошегува на тази тема, спомняйки си филма "Гравитация". В него Клуни се снима с 49-годишната Сандра Бълок. "В тази история се разказва как Джордж Клуни по-скоро ще отлети в Космоса и ще умре там, отколкото да прекара и минута повече редом с жена на неговата възраст", отбеляза Фей.

Facebook logo
Бъдете с нас и във