Банкеръ Weekly

Съдби

Само факти

Вместо извинение


Основателят на търговската верига IKEA Ингвар Кампрад увеличи над два пъти парите, които дава за благотворителност, след като медиите започнаха активно да обсъждат информацията за нацисткото му минало. Годишната сума, която ще отпуска Ikea Foundation на 85-годишния бизнесмен, ще е в размер на един млрд. крони (над 129 млн. долара). В края на август 2011-а шведската журналистка Елизабет Осбринк публикува книга, в която предостави данни, че по време на Втората световна война Кампрад е бил член на партията на шведските нацисти.


nbsp;


Британци получиха престижни награди


Британската драма Downton Abbey бе призната за най-добър минисериал на церемонията по връчването на най-престижните телевизионни награди в САЩ, Еми, като получи общо четири отличия. Призът за най-добра актриса в категорията спечели Кет Уинслет за ролята си в сериала Mildred Pierc. В него тя играе ролята на самотна майка, която се опитва да създаде собствен бизнес, за да се изтръгне от бедността в годините на Голямата депресия в САЩ. Приемайки наградата, британската актриса заяви, че би искала да я раздели с майка си.


nbsp;


И Роби Уилямс се захвана с мода


Британският поп певец Роби Уилямс реши да се пробва в модната индустрия и представи в Лондон първата си колекция от дрехи. Тя бе наречена Farrell в чест на покойния дядо на звездата Джек Фарел. Колекцията за сезона есен-зима включва шлифери, палта, ризи, вратовръзки, сака, джинси и аксесоари. Дрехите от Farrell струват от 35 до 350 фунта (от 40 до 400 евро). Уилямс бил подкрепен от стилиста Маркус Лав и фризьора Оливър Уудс при създаването и представянето на модната линия, която съчетава съвременни и ретроелементи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във