Банкеръ Weekly

Съдби

Само факти

S 250 fcec89d0 9d51 40b9 866e 4cddd42281ea
S 250 bc8b710d 5d7c 4ca2 8e4a 02db4b3194af

Заплатата на Си Дзинпин вече е 1832 долара

За пръв път от девет години увеличиха сериозно заплатите на китайските държавни служители. Доходите на седемте членове на постоянния комитет на Политбюро на ЦК на комунистическата партия нараснаха с 60 на сто. Така месечната заплата на всеки чиновник от висшия ръководен състав, начело с председателя Си Дзинпин, вече е 11385 юана (1832 долара). Средната заплата на държавните служители на по-ниско ниво също е нараснала до 1320 юана (213 долара).

Папата обиди зайцевъдите

Германските зайцевъди са възмутени от изказването на папа Франциск, че „праведните християни не трябва да се размножават като зайците“. Понтификът каза това в разговор с журналисти в самолета на път от Филипините за Италия. „Струва си папата да помисли, преди да използва такива неуместни сравнения. По-добре ще е просто да разреши на хората да използват контрацептиви“ – заяви президентът на Асоциацията на зайцевъдите Ервин Леовски. По думите му, въпреки разпространените представи, не всички зайци имат „повишена сексуална активност“.

В интернет събират пари за свалянето на Ким Чен Ун

В Мрежата започна кампания за свалянето на режима на Ким Чен Ун. Организаторите на акцията от международната група Freedom Now искат да съберат 10 млн. долара за установяването на демокрация в Северна Корея. Те възнамеряват да осъществят целта си чрез мрежа от агенти, които да подриват политическите основи на най-затворената държава в света. Активистите казват, че ако успеят, над 200 хил. невинни граждани ще излязат от концлагерите, а медицинското обслужване и нормалното хранене ще станат достъпни за милиони семейства.

Facebook logo
Бъдете с нас и във