Банкеръ Weekly

Съдби

Само факти

S 250 bd6a62cd 9573 4e6f bdce a02551fa869d
S 250 879a13e6 6806 4b42 8f97 9cde4821cd7d

Берлускони иска по-малка присъда

Бившият премиер-министър на Италия Силвио Бурлускони поиска от съда да намали присъдата му за финансови машинации. Политикът се грижи за болни, страдащи от болестта Алцхаймер. Отначало ставаше дума за четири години затвор, но след помилването те бяха намалени до 12 месеца. Предвид преклонната възраст на Берлускони (78 години) наказанието бе заменено с полагане на обществен труд. Сега политикът настоява за намаляване на присъдата му до 45 дни.

 

Емигрантите да учат английски

Лондонският кмет Борис Джонсън препоръча на емигрантите във Великобритания задължително да учат английски език: "Мисля, че всеки, който пристига в нашата столица или в друг град на Обединеното кралство, е длъжен да знае езика. Напоследък властите съкратиха значително местата за учители, които работят с новопристигналите. Това е срам и позор. В някои райони на Лондон, дългогодишни емигранти и досега не говорят английски, както и децата им."

 

САЩ отново поискаха Полански

Полската прокуратура получи от САЩ официално искане за екстрадиране на известния кинорежисьор Роман Полански, който от 1977-а фигурира в списъка на издирваните престъпници от Интерпол. Съдът в Лос Анджелис задочно призна артиста за виновен в съблазняването на непълнолетна. Това е третото подобно искане на американците. Първото от 2010-а бе отклонено с мотива, че срокът на давност е изтекъл, а второто от декември 2014-а не беше преведено на полски език.    

Facebook logo
Бъдете с нас и във