Банкеръ Weekly

Съдби

Само факти

Балон с туристи кацна в затвор

Балон с туристи, които отивали на ежегодния панаир за камили в щата Раджастан, се приземи случайно на територията на затвора в северната част на Индия. Отначало служителите в мястото за лишаване от свобода помислили, че става дума за добре организиран опит за бягство. В момента на приземяването обаче всички осъдени се намирали в килиите си. След като началникът на затвора съобщил за инцидента в полицията, компанията, чиято собственост е балонът, бе обвинена в неразрешено проникване и остана без лиценз за извършване на полети. 

 

Терорист рекламира средство за депилация

 

В Турция избухна скандал, след като стана известно, че компания, произвеждаща средства за обезкосмяване, е публикувала в рекламата си снимка на известния терорист шейх Халид Мохамед, един от лидерите на "Ал Кайда". Надписът под изображението гласи: "Не чакайте докато космите да изчезнат сами". Козметичната фирма призна, че не е искала да шокира никого. При подготовката на рекламната кампания терористът не бил разпознат, а снимката била избрана само защото мъжът на нея се отличавал с буйна "растителност".  

 

В Русия ще забранят екзотичните имена

В Русия подготвят законопроект за забрана на използването на цифри, препинателни знаци и различни символи в имената на новородените, както и на екзотичните имена като цяло. Сега общинските органи нямат право да отказват регистрация на имената, дори ако те са неблагозвучни, обидни, некултурни или труднопроизносими. Подобни ограничения има и в други държави. В Нова Зеландия например идеята за създаване на списък на разрешените имена се появила, след като през 2001 г. родители масово поискали да кръстят децата си Правосъдие, Крал, Люцифер, Месия и Христос.

Facebook logo
Бъдете с нас и във