Банкеръ Weekly

Съдби

ПАРИ, ПАРИ, ПАРИ

Около 600 000 лева ще получи бъдещият шампион на България по футбол от договора за продажбата на телевизионните права на TV2. Това бе договорено на заседание на Професионалната футболна лига, която администрира първенството. Средствата от договора (50.2 млн. лева за 5 години) ще се делят според представянето на отделните отбори, като заелият последно място в А група ще получи 250 000 лева.

Тотнъм е продал Димитър Бербатов на Манчестър Юнайтед по решение на вече бившия треньор Хуанде Рамос, разкри президентът на клуба Даниъл Ливи. Рамос бе заменен от Хари Реднап преди седмица, след като записа най-слабия старт на тима от 100 години насам и го закотви последен в класирането, без спечелен мач.

Вишванатан Ананд ще е противник на Веселин Топалов в спора за световната титла по шахмат, стига българинът да спечели мача на претендентите срещу американеца от руски произход Гата Камски. Ананд защити шампионското си звание в мача срещу предшественика си на върха - руснака Владимир Крамник, като го надигра убедително с 6.5:4.5 точки. Въпреки това обаче индиецът остава втори в световната ранглиста, зад Топалов. Все още обаче няма никаква яснота къде ще се проведе мачът Топалов-Камски.

Директорът по спортните проекти в Лукойл България Александър Везенков бе избран в управителния съвет на Българската федерация по волейбол на общото събрание, проведено през изминалата седмица във Варна. Везенков заема мястото на загиналия преди година вицепрезидент Митко Иванов. Събранието преизбра за нов четиригодишен мандат президента на федерацията Данчо Лазаров. Според някои недоволни делегати обаче решенията са нелегитимни, тъй като събранието е проведено не в града на регистрация на сдружението (София) и не по указания в предварителното обявление дневен ред.

На 22 декември ще бъде церемонията по връчването на тазгодишните награди Спортист на годината, организирани от Нове холдинг. Десетте най-добри атлети ще бъдат определени след допитване до спортните журналисти. Отсега като сигурен победител се очертава олимпийската шампионка по гребане от Пекин Румяна Нейкова. Тя веднъж вече спечели отличието през 2002 година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във