Банкеръ Weekly

Съдби

ПАРИ, ПАРИ, ПАРИ

Състав на Софийски градски съд постанови Интернешънъл Асет Банк да разкрие пред прокуратурата четири банкови сметки, управлявани от председателя на Надзорния съвет на ПФК ЦСКА АД Александър Томов и от доскорошния изпълнителен директор на дружеството Александър Гарибов. Прокуратурата разследва двамата клубни шефове по подозрение в длъжностно присвояване в особено големи размери (3.5 млн. евро). Томов коментира, че проверката щяла да докаже пълната му невинност. Според неговото обяснение цитираната сума е била платена от клуба на Васил Божков като част от цената за придобиването му от Прамод Митал. Защо се е стигнало до странната ситуация едно дружество да плаща цената на собствената си покупка, Томов не обясни.

Двеста и десет лева без ДДС е месечният наем, който ще плаща президентът на Марек Йордан Андреев за ползването на дупнишкия стадион Бончук. Андреев спечели обявения от общината конкурс, като освен тази цена гарантира и еднократна инвестиция от 10 000 лева за поддръжка на тревното покритие. В замяна на 210-те лева футболният шеф ще ползва имот с обща площ 22 декара и три сгради (315 кв. метра).

Бившият носител на Златната топка Ривалдо ще приключи кариерата си в узбекистанския Курувчи. 36-годишният бразилец през миналия сезон игра в АЕК (Атина). Получих предложение, каквото не може да се отхвърли, коментира нападателят, който ще получи 10 млн. евро за два сезона в Узбекистан.

Висшата лига на Англия е най-печелившото футболно първенство на планетата, сочи изследване на италианската агенция StageUp. Годишните приходи на английския шампионат надхвърлят 2.43 млрд. евро - с цял милиард повече от италианската Серия А, която е втора по този показател.

Волейболната звезда Матей Казийски косвено упрекна досегашния треньор на тима Мартин Стоев за разочароващото представяне на олимпийските игри в Пекин. Казийски заяви, че според него наследникът на изпълнилия договора си Стоев трябвало да е чужденец, който да внесе чуждестранен стил на игра. За работата на досегашния наставник доста предпазливо се изказа и другият ас в българския тим - Владимир Николов.

Половин милион лева ще инвестира община Видин до края на годината за обновяване на спортните обекти в града. Новината съобщи кметът на града Румен Видов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във