Банкеръ Weekly

Съдби

Само факти

S 250 88b01f4a c790 4e1d aaf1 df65ceb201e0

Твърде тежка за поста си
Маги Де Блок, която неотдавна пое поста министър на здравеопазването в Белгия, вече е обект на вълна от критики. Причината е, че тежи цели 128 кг и според много граждани едва ли може да послужи като пример за здравословен начин на живот. Министърът посреща спокойно подобни коментари: “Не трябва да бъда оценявана по външния вид, все пак аз съм политик, а не топмодел”. Впрочем Де Блок  е един от най-популярните политици в Белгия, някои анализатори дори прогнозират, че може да стане и министър-председател.

Папата продава шапката си
Папа Франциск ще изложи на търг един от своите пилеолуси (кръгла бяла шапчица, част от църковното облекло), за да помогне на нуждаещите се цигани. Понтификът взе това решение след разговор със свой отдавнашен познат, аржентинеца Карлос Луна, който сега живее в Швеция. “Самият аз съм политически емигрант и знам колко е тежко да напуснеш родината си - казва Луна. - Исках да помогна на циганите, затова се обърнах към папата с молба да пожертва някакъв предмет за каузата.” Папската шапка ще бъде изложена търг в Стокхолм на 3 декември.

В Перм се роди Луцифер
Двойка от руския град Перм реши да кръсти сина си на дявола. Двадесет и четири годишната майка на Луцифер Константинович обясни избора си с думите, че тя и мъжа й са “сатанисти”. “Имах много тежко раждане и си обещах, че ако детето оцелее, ще го кръстим Луцифер”, казва Наталия Меншикова. Чиновниците от гражданското се опитали да разубедят младите родители, но нямали законно основание да откажат регистрацията. Представител на Пермската епархия обаче обеща, че ако един ден порасналият Луцифер реши да дойде в църквата, тя ще го приеме и ще му даде друго име.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във