Банкеръ Weekly

Съдби

Само факти

Apple ще осъществи най-голямата си покупка

Apple възнамерява да извърши най-голямата покупка в своята история, като придобие производителя на аудиотехника Beats Electronics за 3.2 млрд. долара. Основаната от прочутия рап изпълнител Dr.Dre и продуцента Джими Ловин компания притежава музикалния интернет сервиз Beats и се специализира в производството на слушалки и аудиотехника. Придобиването на Beats Electronics ще укрепи позициите на Apple на пазара на музикалните интернет услуги. Сервизът предлага неограничен достъп до всички песни в каталога чрез смартфон, таблет или уеббраузър срещу 10 долара месечно.


 


Забраниха "Ной" и в Китай

Китайската киноцензура на допусна прожектирането на епичната лента "Ной" на Дарън Аронофски. Източници на компанията Paramount, която притежава правата върху филма, предполагат, че причината е в религиозното му съдържание. Сюжетът на "Ной" е основан на библейската история за всемирния потоп. Филмът вече беше забранен в мюсюлманските страни, въпреки усилията на маркетолозите да акцентират върху специалните ефекти и екологичното послание на лентата. Затова пък друг филм на Paramount - "Човекът паяк 2", събра на китайската си премиера в началото на месец май 10 млн. долара.


 


Лампа подслушва разговори

Жителите на Ню Йорк трябва да са по-предпазливи в приказките, защото може да бъдат подслушани от обикновена лампа. Устройството се казва Conversnitch и вече няколко месеца записва личните разговори на гражданите, като транслира отделни реплики в специално създаден акаунт в Twitter. Лампата е артпроект на художниците Кайл Макдоналд и Брайън Хаус, който трябва да напомни на хората, че в съвременния свят нищо не може да остане в тайна. Идеята хрумнала на двамата творци покрай новините, че американските и британските спецслужби от години се занимават с подслушване.

Facebook logo
Бъдете с нас и във