Банкеръ Weekly

Съдби

Само факти

Човек на име Бог съди бюрократи

Жителят на Бруклин, 26-годишният Год Газаров , даде под съд компанията за оценка на кредитната способност Equifax. Служителите отказали да го впишат в регистъра си, защото електронната система не могла да разпознае необичайното име Год (от англ. God - Бог) и според нея Газаров няма кредитна история. По думите на ищеца един от служителите на Equifax му предложил да смени името си, за да реши проблема, но той категорично отказал. Год твърди, че има много добра кредитна история и възнамерява да принуди бюрото да я внесе в базата данни по съдебен път. Газаров е американец с руски корени и притежава бижутерски магазин в Брайтън Бийч.


 


Осъдиха Манинг на 35 години

Генерал-майор Джефри Бюканън от армията на САЩ отказа да помилва Брадли Манинг, който бе осъден от военен съд на 35 години затвор, защото е разпространил стотици хиляди секретни документи на американския Държавен департамент чрез сайта Wikileaks. Редникът бе арестуван през май 2010-а в Ирак и призна вината си. След решението на съда Манинг беше откаран в затвора на военната база Форт Левънуърт в Канзас, където излежават присъдите си само мъже. Проблемът е, че Брадли, който държи да го наричат Челси, вече заяви, че иска да живее като жена.


 


Момче с опашка стана знамениттост

Жителите на индийското село Ниджмапур в щата Утар Прадеш смятат 6-годишния Амар Сингх за светец. Причината е, че на опашната кост на детето расте тънка 25-сантиметрова опашка. Родителите му твърдят, че когато се родил, тя била съвсем малка, но с времето пораснала значително. Според местните хора момчето е въплъщение на бога маймуна Хануман, символ на предаността. Малкият Амар обожава да си играе с кравите през свободното си време. Тъй като тези животни са свещени в Индия, селяните казват, че поведението на детето не е случайно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във