Банкеръ Weekly

Съдби

Само факти

Нов заподозрян за убийството на Палме

В навечерието на 28-ата годишнина от убийството на президента Улоф Палме в Швеция се появиха нови версии за неразкритото и до ден днешен престъпление. Сред заподозрените отново е Алф Ернстрьом , който изпитвал силна ненавист към политика. Бившата му съпруга Джия Петре призна през медиите, че е дала лъжливи показания в полицията за местонахождението на мъжа й в деня на убийството на Палме. Тя подчерта, че Ернстрьом имал револвер Smith&Wesson, с какъвто е извършено престъплението. Тези показания може да променят рязко хода на разследването.


Нападатели на банка в Киев се предадоха

Украинските правоохранителни органи обезвредиха предполагаемите нападатели на клона на "Укрбизнесбанк" в центъра на Киев. Престъпниците, някои от които били въоръжени с автомати "Калашников", се съгласили да се предадат след преговори в органите на реда. По-рано украински медии съобщиха, че в сградата на банката са проникнали крадци. Те обезвредили охраната и се опитали да влязат в хранилището, където се намирала голяма сума пари. От 2003 г. председател на управлението, президент, а след това и съветник в "Укрбизнесбанк" беше бившият пръв вицепремиер Сергей Арбузов.


Британският парламент остана без котка

Депутатите от британския парламент се отказаха да вземат котка от приют, защото няма да могат да се грижат за нея. Според тях животното може да затлъстее, тъй като задължително ще бъде глезено с храна, и няма да може да изпълнява задълженията си да лови мишки в сградата. Освен това може да попадне под колелата на автомобил или да се отрови от примамки за вредители поради невъзможността да бъде наглеждано непрекъснато. Гризачите са разпространен проблем в правителствените сгради в Лондон. Само в периода от 2012-а до 2013-а за унищожаването им са похарчени 75.3 хил. брит. паунда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във