Банкеръ Weekly

Съдби

Само факти

Ди Каприо стана почетен актьор в Челябинск

Леонардо Ди Каприо беше обявен за почетен актьор на камерния театър в Челябинск, Русия. Това му дава правото да посещава всички спектакли на трупата безплатно. Според работниците в театъра званието трябва да помогне на звездата да преодолее разочарованието си от факта, че и тази година остана без "Оскар" за ролята си във филма "Вълкът от Уолстрийт". Затова пък актьорите от Челябинск изразиха желание да връчат на холивудския си колега чугунен "Оскар".


Бившата на Оланд осъди списание

Парижки съд задължи списание Closer да плати 12 хил. евро компенсация на Валери Трирвильор за публикуване на нейни снимки по време на годишната й почивка. Тя е бивша приятелка на френския президент Франсоа Оланд и като такава изпълняваше ролята на първа дама. Освен това магистратите задължиха изданието да отпечата новината за съдебното решение на корицата си. Отлагането на публикацията ще струва на Closer глоба в размер на 1.5 хил. евро дневно.


Папа Франциск не иска да е супермен

"Изобразяването на папата като супермен и изобщо като някаква звезда ми се струва обидно" - заяви Франциск XVI в интервю за италианския вестник Corriere della Sera. Той казва, че е обикновен човек, който се смее, плаче, спи спокойно и има приятели, както всички останали. "Обичам да съм с хората, които страдат и посещават църквата. Не харесвам идеологическите щампи и митологията, която се създава около мен", твърди понтификът и припомня думите на Фройд, че във всяко идеализиране има частица агресия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във