Банкеръ Weekly

Съдби

Само факти

Помагало за невръстни терористи

Министерството по въпросите на семейството и жените в Тунис започна проверка на детското списание Qaws Quzah, което публикува инструкция за приготвянето на коктейл Молотов. Чиновниците от ведомството стигнали до извода, че материалът, посветен на историята на бутилката със запалителна смес, формира терористично мислене и представлява заплаха за обществото, защото съдържа призиви за актове на тероризъм и вандализъм. Министерството възнамерява да съди издателите и всички, които имат нещо общо с публикацията.


Дани де Вито се разделя със съпругата си

Актьорът Дани де Вито се раздели със съпругата си Риа Пърман. Причината за раздялата на съпрузите, които имат 30-годишен брак, не се съобщава. Не е ясно също дали Де Вито и Пърлман са подали документи за развод, или става дума само за фактически разрив на отношенията. Актьорите се запознават през 1970-а и се женят 12 години по-късно. Двойката има три деца - Луси Шет (1983), Грейс Фан (1985) и Джейкъб Даниел (1987). Самите съпрузи не коментират информацията за раздялата си.


nbsp;


Гандалф и Билбо Бегинс върху златни монети

Нова Зеландия, родина на хобитите и режисьора Питър Джаксън, с нетърпение очаква излизането на първата част на кинотрилогията Хобитът. Отначало правителството на страната реши да преименува столицата Уелингтън на Средата на Средната земя за няколко седмици преди премиерата на филма, а сега ще пусне в обращение златни монети, както и пощенски марки с изображения на персонажи на Толкин, включително хобита Билбо Бегинс, вълшебника Гандалф, предводителя на елфите Елронд и други.

Facebook logo
Бъдете с нас и във