Банкеръ Weekly

Съдби

Само факти

Глоба за танц в самолета


Виетнамските власти наложиха глоба на авиокомпанията VietJetAir за това, че по време на един от полетите пет млади стюардеси, облечени в бански и къси поли, изпълнили хавайски танц в самолета. По думите на главния инспектор на Управлението на гражданска авиация на страната фирмата е нарушила инструкциите, разрешавайки несанкционирано шоу на борда. Момичетата пък обяснили, че искали да създадат празнична атмосфера. VietJetAir ще трябва да плати глоба в размер на 20 млн. виетнамски донги (969 долара).


nbsp;


Шеф на Би Би Си пое Ню Йорк Таймс


Американският медиен холдинг Ню Йорк таймс назначи за свой генерален директор досегашния шеф на британската радиотелевизионна корпорация Би Би Си - Марк Томпсън. Петдесет и пет годишният Томпсън, който ръководи Би Би Си в продължение на осем години, обяви през март намерението си да напусне корпорацията след олимпийските игри в Лондон. Той ще поеме новия си пост през ноември. Освен едноименния вестник холдингът Ню Йорк таймс включва още Интернешънъл хералд трибюн и Бостън глоуб, както и осем местни телевизии, две радиостанции и около 40 интернет сайта.


nbsp;


Моделдаде Volvo под съд


Американската манекенка Керълайн Джилс подаде иск срещу автомобилния концерн Volvo за незаконно използване на нейни снимки. През 2007-а тя се снимала за компанията, която й платила 2 хил. долара за неограничено използване на фотографиите й в рекламната кампания на Volvo S40. По онова време 23-годишното момиче работело като модел, за да плаща таксите си в университета. Неотдавна Джилс открила своя снимка в австралийски сайт за запознанство, който предлага на потребителите да участват в елитни вечеринки, включващи разходка с Volvo.

Facebook logo
Бъдете с нас и във