Банкеръ Weekly

Съдби

Човек на БАНКЕРЪ спечели Черноризец Храбър

Репортерът на в.БАНКЕРЪ Ивайло Станчев спечели първата награда в конкурса на Съюза на българските издатели Черноризец Храбър в категорията Журналистическо разследване. Зад него останаха колегите Панайот Ангарев от в. Стандарт и Искра Ценкова и Ясен Люцканов от сп. ТЕМА. Показателно за успеха на нашия колега е, че издателството на БАНКЕРЪ не участва в тазгодишния конкурс и по никакъв начин не е повлияло върху решението на журито. Наградите за печатни медии в девет категории бяха връчени на официална церемония във Военния клуб в столицата в Деня на свободното слово - 10 ноември.


За бизнес и финансов журналист на годината бе избран Георги Ангелов от сп. Мениджър. Статуетката му връчи министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, който спомена за времето, когато е работил за кратко като журналист в БАНКЕРЪ.


Призът за политически журналист е за Горан Готев от в. Земя, за репортер бе отличена Искра Ценкова от сп. Тема.


В ресора Култура и стил на живот наградените са Любомир Кюмюрджиев и Иво Данчев от сп. National Geographic , за фотожурналист - Ани Петрова от в. Новинар, а за спорт статуетката взе Ивайло Йолчев от в. Стандарт. Награда за журналист от регионална медия получи Камен Йорданов от русенския вестник Бряг. Доскорошната ръководителка на отдел Анализи на в. Труд Валерия Велева пък поздрави с наградата за млад журналист Райко Байчев от в. Стандарт.Специалната награда за значим обществен принос на медия бе присъдена на главния редактор на Стандарт Славка Бозукова.


Президентът Георги Първанов поздрави авторите, удостоени с тазгодишните награди, и изрази надежда, че и занапред академията Черноризец Храбър и Съюзът на издателите в България ще насърчават рицарите на истината.


Сегашната, осма поред тържествена церемония, е силен знак към всеки, който - успешно или не - се опитва да ограничава свободата на словото, да накърнява правото на българските граждани да бъдат информирани. Същевременно все по-ясно става, че журналистиката не може да бъде на висотата на своята народополезна мисия, ако е свободна само от властта и от интересите, противостоящи на обществения. Нужна е и свобода от неистината, се казва в поздравителния адрес на държавния глава

Facebook logo
Бъдете с нас и във