Банкеръ Daily

Политическа епикриза

Велислава Дърева: Борисов се държи като похитител, Стокхолмският синдром е в действие

Видяхме колко лесно вирусът на авторитаризма превзема пространства

Пропагандата на ГЕРБ и всичките й прилежащи мисирки, салфетки, нимфетки и мадам до мадам – те не се интересуват от факти. За тях  е важно да обслужат своя бос. Мерките на правителството бяха правилни в началото, но заложниците започват да си харесват похитителя. А Борисов се държи именно като похитител. Всичко това е Стокхолмски синдром. Това заяви във видео интервю за „Студио Банкеръ“ политическият анализатор Велислава Дърева.

Вижте цялото интервю с Велислава Дърева тук:

https://www.youtube.com/watch?v=qaBCohRm7-o&feature=youtu.be

Оттук нататък всички икономически и социални проблеми ще бъдат оправдавани с коронавируса.

Борисов си изигра брилянтно саморекламата, но няма интерес от предсрочни избори – Радев ще назначи служебния кабинет, а ГЕРБ е в ужас от тази перспектива. БСП също не се справя. За два месеца България се върна в истеричния си вид и разколите от началото на 1990-те.

По отношение на църквата също – появиха се манипулирани деца, които заявиха, че ще докладват родителите си, ако отидат на черква на Великден.

Светът беше два месеца в политическа лаборатория. И видяхме колко лесно вирусът на авторитаризма превзема пространства. Някои европески държави вече са в диктатура. Къде е Унгария на Орбан?

Важната глобална последица е, че целият неолиберален модел се срина окончателно.

По-интересното е, че десницата в цял свят проговори на езика на левицата, поставят се социални проблеми.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във