Банкеръ Daily

Битката за София

Стойчо Стойчев: Да гласуваш за Мая Манолова е все едно да подкрепяш Светльо Витков

Манолова ще направи партия или движение, само ако не успee да вземе БСП от Нинова. Публично известно е, че тя е от лобито на Станишев на „Позитано“ 20


Гласуването за Мая Манолова е като да гласуваш за Светльо Витков – протестен вот, това каза политолога Стойчо Стойчев във видео интервю за „Студио Банкер“.


В интервюто експертът заяви още:

„В ситуацията с Мая Манолова и Слави Трифонов се търси някаква андрешковщина – ако питаш хората, те ще кажат, че харесват Манолова, но когато дойде време за гласуване, няма да изберат такива кандидати. Народът харесва силните и решителни фигури.

Манолова не е стандартна алтернатива, зад нея формално не стои партия, платформа или програма, тя се явява даже без общинска листа. Нейният подход напомня времената на Беров и Софиянски – лавиране между интересите на останалите.

Хора като Манолова и Трифонов имат същата функция в българската политика като Веселин Марешки, примерно – те обират протестния вот, а като отидат в парламента или общината, правят точно обратното – крепят статуквото. Така ги използват управляващите – сами си създават конкуренция, за да не се яви истинската конкуренция.

Преди хората да решат да гласуват за Манолова като непартийна кандидатура, да върнат лентата и да видят колко е непартийна: бившо острие на БСП, заедно с Илияна Йотова и после Нинова, беше пръв привърженик на кабинета „Орешарски“, подкрепяше кандидатурата на БСП за шеф на ДАНС, активна бе и в Костинбродската афера. Въобще навсякъде, където има партии и избори, Мая Манолова е там на първа линия.

Нейното непартийно поприще се увенча с избирането й за омбудсман от мнозинството на ГЕРБ.

Манолова ще направи партия или движение, само ако не успee да вземе БСП от Нинова. Публично известно е, че тя е от лобито на Станишев на „Позитано“ 20.“

Стойчо Стойчев прогнозира, че на първи тур Фандъкова ще води, а на втория ще спечели изборите.

До каква степен левицата ще застане зад Манолова?

Има ли шансове за балотаж кандидатът на „градската десница“ Игнатов?

Къде са „динените кори“ за „Демократична България“?

Защо ГЕРБ „купи“ марката СДС?


Вижте цялото интервю с политолога Стойчо Стойчев.


https://www.youtube.com/watch?v=Mrne0fWbPLU

Facebook logo
Бъдете с нас и във