Банкеръ Daily

Дълбоката държава

Ренета Инджова: Постановчиците подготвят промяна, въпросът е да се разгадаят кодовете им

„Дъблоката държава“ не се интересува от общественото мнение и управлява мимо него, въпреки и напук на него

Първоначално под „дълбока държава“ се приемаха скрити, инкриптирани механизми на влияния и взаимодействия. Но сега властва синдромът на арогантността, показността и безпардонността, който накара елитите да престанат да се прикриват и да пазят в секрет същността си. Това заяви във видео интервю за „Студио Банкеръ“ бившият премиер Ренета Инджова.

В интервюто Инджова каза още:

Това е цинизмът на съвремието – вече никой не прикрива свързаностите с лобита, служби,  корпоративни и кланови интереси.

Най-трудно е ако отидете някъде по света и се опитате на нормален разбираем език да обясните какви са спецификите и приоритетите ни, към какво е стремим, що за тип власт и държава имаме.

Бюджетът не предвижда капитални вложения, за да стимулира растеж в реалната икономика, напротив, залагат се малки капитални вложения, за да остане голям излишък за раздаване в случай на протести.

Вижте цялото интервю с Ренета Инджова:

https://www.youtube.com/watch?v=spor8pmSboo&feature=youtu.be

Либералният модел си отива, светът става многополюсен, центрове, които незамърсени с неолиберализма ще привличат и хора, и ресурси, ще формират нови гнезда на цивилизация.

Еврото беше създадено по уж волеви начин, но без икономически обосновки. Това е валута, която засега има ролята на разчетно средство, както беше преводната рубла някога.


  • Могат ли да се съчетаят хлабава парична политика и широка бюджетна политика?

  • Работи ли в момента лабораторията за политически проекти?

  • Що за демокрация е тази, която няма никакви предпазни и защитни механизми?

  • Какви силуети различаваме в мрака на „дълбоката държава“?

Facebook logo
Бъдете с нас и във