Банкеръ Daily

Приятелски огън

Радев остави статуквото на спокойствие през 2017 година

Правосъдна система без справедливост е вид организирана престъпност

Жаблянов и Янков да знаят - амбицията е последното убежище на посредствеността, Оскар Уайлд го казва. БСП не е бронирана или имунизирана срещу пипалата на задкулисието. И те са ясни – Георги Гергов, Кирил Добрев. Това са хора, които вдигат лозунги срещу статуквото, но финансово съществуват много добре в нашите среди, на базата на взаимоотношенията си със сега управляващите. Това заяви във видео интервю за „Студио Банкеръ“ Румен Овчаров.

Вижте цялото интервю с Румен Овчаров тук:

https://www.youtube.com/watch?v=2bxM0wiBOQ4&feature=youtu.be

В интервюто Румен Овчаров каза още:

Властта знае, че президентът няма да допусне грешката си от 2017 г., когато назначи правителство, което не попречи с нищо на статуквото. И схемите на ГЕРБ и ДПС за купуване на гласове си действаха на 100%. Тогава БСП водеше до последно и накрая загуби изборите.

Всъщност вече имаше един президент, който не назначи главен прокурор – Петър Стоянов не подписа указа за посочения от ВСС  Бойко Рашков. Но тогава имаше друга политическа ситуация, беше ясно, че властта се сменя и новата политическа сила ще може да промени ВСС и съдебната система.

През тръбата на т. нар. „Български поток“ ще тече 80% руски газ, това е ясно от началото.

Най-трудно за промяна ще бъде правосъдието. Живко Сталев беше казал: правосъдна система без справедливост е вид организирана престъпност. Ние сме точно в тази реалност.

Няма партия, която да е спечелила от това, че разчиства враговете с партиен билет. Нито СДС, спечели, нито БСП през 2014 г., когато изключи Румен Петков, Георги Първанов, Евгени Желев. Направиха го уж демократите – същият Сергей Станишев, същите Валери Жаблянов, Димитър Дъбов. Щом искаш да напускаш обаче, конят ти е здрав, пътят ти е прав.

Плоският данък изчерпа своите възможности и трябва да се премине към нормално пропорционално облагане. Нищо позорно няма в това богатите да плащат малко повече за просперитета на държавата. Отнася се за тези няколко хиляди човека, които получават над 15-20 хил. лв. на месец.

Facebook logo
Бъдете с нас и във