Банкеръ Daily

Зелената далавера

Петко Ковачев: В МОСВ „машината се смазва“ под един и същ лайтмотив

Патриотично интересчийско мнозинство лобира за еко законодателството в парламента

Преди години министър Евдокия Манева каза знаменателната фраза: „Аз заради МОСВ няма да спра нито една бизнес дейност!“ Това е лайтмотивът на екоминистрите от тогава до сега. Този лайтмотив не е свързан само с разбиране, а и със „смазване на машината“. Това заяви във видео интервю за „Студио Банкеръ“ изпълнителният директор на Института за зелена политика Петко Ковачев.

Вижте цялото интервю с Петко Ковачев тук:

https://www.youtube.com/watch?v=s2irLficWy0&feature=youtu.be

В интервюто Ковачев каза още:

МОСВ одобрява проекти, с прилежащи екологични решения. Ако гръмне някой голям скандал, то е, защото някой не е „смазал“ добре машината.

Борисов се закани, че ще разрине старите скандални заменки, като „Камчийски пясъци“, например, а се оказа, че се появяват нови. И то винаги по крайбрежието или в други нтересни курортни местности. Последната афера е в „Свети Влас“.

Във водите има да гърми още много, там са замесени фирми от строителния бранш. Има и любопитни инвестиции в чистотата на въздуха.

Ние, споделят хора от строителния бранш, не сме рушветчии, политиците ни натискат да даваме.

Много интересен беше случаят при закупуване на автобуси с по-висок евростандарт. В София и Стара Загора офертите за едни и същи рейсове бяха с разлика в цената от 200 хил. на бройка.

Нено Димов може да падне жертва, както и да стане герой, зависи от интерпретациите на казуса. МОСВ е инициатор на екологичното законодателство и осъществява контрол върху изпълнението му. Ние от много време предлагаме контролът да се изведе извън министерството в независима държавна агенция, която да не е подчинена на министерството, да контролира и неговите действия.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във