Банкеръ Daily

Куфарчето на Ханке

Николай Стайков: Името на съдия Миталов е подадено от София

Ако се потърсят парите от КТБ, половината вестници ще изчезнат от сергиите

Относно акцията за разследване на приватизацията, бих посъветвал г-н Гешев да започне с проверките в самата прокуратура – дали сигналите са били обследвани цялостно, задълбочено и обективно или пък са били покривани по конюнктурни причини, както често се случва. Това заяви във видео интервю за „Студио Банкеръ“ Николай Стайков - анализатор и съосновател на Антикорупционен фонд

В интервюто Стайков каза още:

От гледна точка на наказателното право и правосъдието, в куфарчето на Стив Ханке няма нищо, освен ако не съдържа данни за геноцид или за престъпления срещу човечеството, тъй като са минали над 20 години и всичко е заличено по давност.

Президентът Стоянов засега отговаря с мълчание, но ако има данни за престъпление, задължение на всеки български гражданин е да информира прокуратурата.

Вижте цялото интервю с Николай Стайков:

https://www.youtube.com/watch?v=5Xh-fizopo4&feature=youtu.be

Начинът, по който прокуратурата селектира някои имена и се отбягва други вече е очевиден. Най-симптоматичен е казусът КТБ – дали са разпитани всички замесени фигури? Всичко е конструирано в полза на комфорта на правителството, а тези, които биха задали неудобни въпроси, са категорично избегнати.

Тепърва предстои да се види стилът на Гешев, но аз не вярвам да се смени моделът на моркова и тоягата, по-скоро промени ще има във вътрешните съотношения.


  • Защо президентът Стоянов не е предал съдържанието от куфарчето на Ханке на тогавашния главен прокурор?

  • Има ли прокуратурата искрено и сериозно намерение да постави Цветан Василев пред съда и да изслуша неговата версия?

  • Кое е изречението, което Помпео изпрати у нас с името Миталов? 

Facebook logo
Бъдете с нас и във