Банкеръ Daily

К-19: Митовете и гафовете

Илиян Василев: Хората се паникьосват повече от системата, отколкото от вируса

Ситуацията казва: спасявай се сам, корабът е без кормчия

От коронакризата се произведоха много страхове. Има аналогия с банките – ако не се реагира достатъчно рано на слуховете, системата рухва. Благодарение на философията, по която управлява Борисов, първо се изчаква проблемът да гръмне, после се насаждат противоречия в обществото – лекари срещу лекари, родители срещу учители. Всичко това е за да се отвлече вниманието от истинските проблеми.

Това заяви във видео интервю за „Студио Банкеръ“ експертът Илиян Василев.

Вижте цялото интервю с Илиян Василев тук:

https://www.youtube.com/watch?v=JSrrjG7e1MY&feature=youtu.be

В интервюто Илиян Василев каза още:

Социалната справедливост е силно наранена, това е по-страшно за имунната система на обществото от самия вирус.

И привилегиите работят: има лекари със заплати по 100 хиляди, има и с по хиляда.

Не може ако получиш инсулт, два дни да чакаш резултат от писиар, за да те лекуват, при положение, че всяка минута е съдбоносна.

Също така всеизвестен е фактът, че вируси не се лекуват с антибиотици. Хората се паникьосват повече от системата, отколкото от вируса.

Ситуацията казва: спасявай се сам, корабът е без кормчия. А ключовата дума е солидарност, това е основният капитал на едно общество. Как да има солидарност, когато държавните служители предизборно получават допълнителни пари за сметка на останалия народ.

Кризата бушува, бизнесът пропада, а администрацията благоденства с парите от неговите данъци.

Логиката за реакции при криза предполага различни министерства да бъдат ангажирани в противодействието. Ние тръгнахме по погрешна следа. И попаднахме в матрицата на управлението, в която се работи на принципа „проба-грешка“.

Очертават се избори в коронакриза. Неслучайно в Щатите 2/3 от гражданите гласуваха по пощата. У нас при всички случаи трябва да се създаде сигурна система за дистанционно гласуване. Иначе много хора може изобщо да не отидат до урните.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във