Банкеръ Daily

Има ли алгоритъм?

Христо Иванов: Борисов е подбран и инсталиран за премиер, но краят на неговата полезност е близо

Гешев беше назначен като чистач, който трябва да разчисти таванското помещение на „дълбоката държава“

Г-н Борисов е един талантлив изпълнител и не е той човекът, който поръчва музиката. Той е подбран, наложен и инсталиран на тази позиция. Но краят на неговата полезност е близо. Засега г-н Доган отново даде гаранция на своя подизпълнител Борисов, че няма да го свали от власт. Това заяви във видео интервю за „Студио Бнкеръ“ лидерът на “Да, България!“ и съпредседател на Демократична България Христо Иванов.

В интервюто Иванов каза още:

В своето традиционно предновогодишно слово г-н Доган отново даде гаранция на своя подизпълнител Борисов, че няма да го свали от власт.

Министърът на правосъдието се опитва политически да се нагоди по вятъра – не много умело, но какво можем да очакваме от него.

Цялата държава вече е специализирана – властови и репресивен ресурс се концентрира в ръцете на тези, които трябва, за да могат да мачкат всичко наред.

Вижте цялото интервю с Христо Иванов:

https://www.youtube.com/watch?v=NVg6sVXxvj4&feature=youtu.be

Големият политически въпрос за нашата свобода и нашата държавност е как да съединим на едно място реалната власт с формалните държавни институции.

Много български политици виждат проблема с прокуратурата, но не смеят да го поставят. Президентът Радев го направи и веднага го шамаросаха.

Когато чуя някой да говори смело и ясно, че имаме структурен проблем с прокуратурата и овладяната държава, когато той поема рисковете, аз ще застана зад него.


  • Означава ли тезата за дълбоката държава, че и премиерът Борисов е подизпълнител?

  • Къде се намират кукловодите на българската политическа власт?

  • Кои у нас са „тези, които трябва“? Какъв е алгоритъмът на промяната за България?

Facebook logo
Бъдете с нас и във