Банкеръ Daily

Особености на карантината

Григор Здравков: ЕС търси от България 890 млн. от митнически далавери, прокуратурата нехае

Според стандартите на г-н Гешев, министър Горанов трябва да бъде заключен незабавно

Мога да коментирам поне три случая на контрабанда през митниците. Най-фрапиращото е, че правителството прикрива доклади от ОЛАФ и ЕС за митнически измами у нас през последните пет години, които са ощетили европейския бюджет с 890 млн. лева и те минават към конкретна процедура срещу България. Това заяви във видео интервю за „Студио Бакеръ“ лидерът на легия „Антимафия“ Григор Здравков.

Вижте цялото интервю на Григор Здравков тук:

https://www.youtube.com/watch?v=qnUYC3lpMa4&feature=youtu.be

В интервюто Здравков каза още:

Кражбите от медицински консумативи по време на извънредната ситуация са чисто кощунство.

Според  стандартите на г-н Гешев, министър Горанов трябва да бъде заключен незабавно, може би малко след шефа на агенция „Митници“. Сигналът съм подал на 6 март 2020 г. и след два месеца получих цитираният отговор от прокуратурата. А по темата говоря публично от 20 години.

Сигналът със сигнатурите от ЕС и ОЛАФ съм изпратил до прокуратурата, която трябва да се бори с организираната престъпност. От там ми отговориха, че в него липсвали данни за извършени престъпления и информацията ми се базирала на „неустановени документи с неизяснена самоличност“.

Знаете ли кой е д-р Андреас Шварц? Това е бившият шеф на кабинета на сегашната председателка на МВФ Кристалина Георгиева, който понастоящем е началник на дирекция „Приходи и многогодишна финансова рамка“ към ЕС. Именно той е подписал всички цитирани доклади и това е човекът, който държи ключът към всички видове финансови средства в съюза, към които се стреми и България. А грамите са минавали през Димитър Цачев. Телефоните на д-р Шварц са публикувани в интернет, аз ги приложих в сигнала до прокуратурата, а там говорят за неизяснена самоличност и документална несъстоятелност!

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във