Банкеръ Daily

Свободата на словото... Божие

Горан Благоев: На някои в Светия Синод не им харесва, когато се заговори за досиета, пари и руско задкулисие

Кошлуков прокарва руски опорки в БНТ

Някои от Светия Синод се дразнят, че във „Вяра и общество“ каня гости от евангелското, мюсюлманското, еврейското вероизповедание, че отстоявам нуждата от диалог с останалите християни, че говорим как нашата църква се самоизолира, като не отиде на всеправославния събор в Крит. Да не говорим, когато стане дума за досиета и пари. Или пък когато извадиш на светло руското задкулисие в нашата църква – изкарахме наяве писмото на БПЦ до украинския президент Порошенко, писано под диктовката на Руската патриаршия. Това заяви във видео интервю за „Студио Банкеръ“ дин Горан Благоев, автор и водещ на предаването „Вяра и общество“ по БНТ.

Вижте цялото интервю с Горан Благоев тук:

https://www.youtube.com/watch?v=Hn2bIEZy8I0&feature=youtu.be

В интервюто д-р Благоев каза още:

Кошлуков прокарва руски опорки тип 1950-те години. Лошото е, че ги налага човек, когото преди 30 години смятахме за борец за свобода и демокрация.

Обадих се на г-н Кошлуков и той с лека ръка ми каза, че утре ще оправим работата. Попитах го със скандал ли трябва да си тръгна.Той отвърна: „Щом искаш, давай, давай“. И затвори телефона.

При трима досегашни генерални директори на БНТ натискът от Синода не беше по-слаб, пак събираха подписки за отстраняването ми, но те устояха.

Пита се защо г-н Кошлуков не устоява, при положение, че неведнъж е цитирал „Вяра и общество“ като комплимент за обществената медия.

Отговорът е в имената на медиите, които защитават действията на генералния директор. Елементарно е, виждаш от кого какво идва.

Когато имаше кампании срещу Петър Волгин и Силвия Великова, аз веднага се противопоставих. Никой от двамата сега не ми се обади.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във