Банкеръ Daily

Хоризонт

Д-р Иво Костов: Кметове, ориентирайте се, Брюксел вече инвестира в „умни“ селища

Трябва да е ясно, от 2021 г. вече няма да има стопроцентови безвъзмездни пари от ЕС. Сега Брюксел започва да предлага дългосрочни нисколихвени кредити за регионално развитие и всеки кмет трябва да е наясно, че след като ги вземе, ще ги възстановява в продължение на 5-7 или 15 години. Без бизнес  план, без системност, никой няма да получи и лев. Местните власти вече трябва да мислят като корпорации. Това заяви във видео интервю за „Студио Банкеръ“ д-р Иво Костов, експерт по създаване и управление на европейски проекти.

В интервюто д-р Костов каза още:

ЕИБ има информационен хъб в София, до който всички публични структури имат безвъзмезден достъп. На този етап най-спешното е общините да започнат директна комуникация с него.

В някогашните обществени библиотеки по места могат да бъдат направени симулационни центрове за обучение.

Вижте цялото интервю с д-р Иво Костов:

https://www.youtube.com/watch?v=BIl8ANtU71Y&feature=youtu.be

Когато софтуерът изчисли, че процентът на грешките е минимален, тогава се полага изпит и се получава квалификация.

Брюксел подпомага безвъзмездно като консултации и съвети и то в размер на 250 хил. евро проекти, свързани не просто с енергийна ефективност, а с интегрираното превръщане на общини и градове в „умни“ селища, в които освен това има пълна дигитализация, оптимизирана квалификация, ефективно усвояване на отпадъците в контекста на т. нар. кръгова икономика, при която всеки отпадък става ресурс за ново производство.

Дори и да има разболели се от коранивурс, това не означава, че прихваналите го задължително боледуват тежко, драматично и стигат до фатален изход. Смъртността от коронавирус  е в пъти по-ниска, отколкото от други заболявания като диабета, инфаркта, инсулта и стигнем до сезонния грип, който мори доста хора и в момента. Това добави по темата за коронавируса д-р Иво Костов, практикуващ анестезиолог в белодробно отделение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във