Банкеръ Daily

Скритата алернатива

Цветан Цветанов: Премиерът работи на принципа „Успехът е мой, провалът е общ“

Народняшкото поведение и едноличното управление не водят до успех и просперитет

Властта през цялото време води монолог с гражданите и институциите, вместо да демонстрира стремеж към общи усилия. Видяхме отсъствие на консултативен съвет по национална сигурност – единственият по конституция съвещателен орган, който може да търси кризисни решения, с ресурса на всички институции. Това каза във видео интервю за „Студио Банкеръ“ лидерът на Евро-атлантическия център за сигурност Цвета Цветанов.

Вижте цялото интервю на Цветан Цветанов тук:

https://www.youtube.com/watch?v=t0O6wx8JOOo&feature=youtu.be

В интервюто Цветанов каза още:

Успехът е мой, провалът е общ – това е принципът на властта.

Вече се намираме в предизборен период. Очакват се солиден популизъм и национал популизъм, всички ще се фокусират върху дребни вътрешни проблеми и междуличностни конфликти, а не върху проблематиката на района, в който се намира страната.

Трябва да благодарим на малкото свободни медии, сред които е безусловно и „Банкеръ“. Статуквото владее останалите.

Хората са притеснени, че няма хоризонт, няма кауза и надежда за нещо по-добро. Очакването е за промяна. Но и носят страха в себе си.

Всъщност ние отсъстваме от големия дебат и голямата политика. При изброяването на държавите от проект Триморие бяха споменати прибалтийските републики, Италия и Румъния. България беше пропусната.

Разговарям с хора на възраст между 24 и 44 години, те искат да чуят смислени политики, промяна в общуването с високите нива на държавното управление. Народняшкото поведение и едноличното управление не водят до успех и просперитет, според тях.

Република, институции, конституция. Парламентарен контрол. Комуникация. Сред тях е думата, която ще формулира новия политически проект.

Facebook logo
Бъдете с нас и във