Банкеръ Daily

Дълбоката държава

Бойко Рашков: Борисов и партньорите му са на власт юридически, но морално не са

В Бюрото за контрол на СРС работят лесничей, борец и психолог

Прокуратура, която се поддава на политически натиск и се старае да угажда на властта, поставя институцията в ролята на слугиня. Ако се направи аналогия с Тодор Живков, ще видим подобна история – прокуратурата слугуваше на комунистическата власт, а после бързо се обърна срещу своите господари. Сега и г-н Борисов вероятно смята, че е недосегаем за подобна съдба.

Вижте цялото интервю с Бойко Рашков тук:

https://www.youtube.com/watch?v=ueTWfL2d08Y&feature=youtu.be

В интервюто Рашков каза още:

Във всяка културна страна, при автентичност на подобни записи, министър председателят първо трябва да си отиде от властта. И после да бъде разследван.

Съмненията, че записите и снимките с Борисов са автентични останаха. Обстоятелството, че главният прокурор не е равно отдалечен от институциите, а се изживява като част от политическата власт, се явява много сериозна пречка за това разследване.

Едва ли има разумен човек, който очаква при тези взаимоотношения между премиер и главен прокурор ще се стигне до разследване с обективен резултат и че не се скрива истината.

А защо самата прокуратура не обяви, че незабавно започва проверка, дали в нощното шкафче на премиера действително е имало такива банкноти – по купюрите могат да се разчетат дори серийните им номера. И дали само в това нощно шкафче е имало 2 млн. евро? Ами в другото? А в гардероба?

Ако само в едното шкафче на министър председателя има 2 млн. евро, то какво му пречи да купи на приятелката си къща в Барселона за 5 млн.? Но аз знам предварително как ще приключи проверката на прокуратурата.

Това е пълната деморализация на управлението. Борисов и партньорите му са на власт юридически, но морално не са.

Основната опозиционна сила е раздирана от вътрешни конфликти, свързани с желанието на част от нея за коалиция с ГЕРБ, какво да очакваме от такава опозиция. А Борисов не се вясва в парламента и нарече председателят му „проста кърджалийска потайност“. Той смачка парламентаризма.

Българското гражданство е превърнато в обект на търговия от политическа партия, която в момента е във властта, цяла Европа знае това.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във