Банкеръ Daily

Студио Банкеръ

Чрез изкуствения интелект "Пощенска банка" осъществи едно от най-бързите сливания


Използването на технологии нараства, структурите на работното място се променят и потребителите все повече изискват да бъдат обслужвани, когато и където е най-удобно за тях. Интернет промени правилата на играта и много индустрии са на кръстопът. Банковият сектор обаче не се намира пред дилема. Финансовите институции вече поеха по пътя на дигитализацията и сякаш връщане назад няма. Яростната конкуренция, възходът на финтех компаниите и технологичните гиганти, огромните инвестиции в иновативни продукти и киберсигурност подсказват, че сме на прага на "Четвъртата революция в банкирането".


Своеобразно сверяване на часовниците. Така наричаме традиционната вече конференция на "Банкеръ", посветена на дигиталните финансови услуги. За трета година изданието събра доказани специалисти от БНБ, търговските банки, застрахователния сектор, телекомуникациите и информационните технологии, както и от службите за киберсигурност, за да обсъдим всички заедно нововъведения, регулации и иновации. Събитието, което се проведе при голям интерес в хотел "Маринела" в София, бе открито от главния редактор на "Банкеръ" г-жа Бистра Георгиева.

 

"Пощенска банка" и "Банка Пиреос" осъществяват едно от най-бързите сливания. Само за 3-4 месеца те успяват да направят това, което се оказва предизвикателство за повечето банки за дори в продължение на години. До края на ноември 2019г. всички клиенти  и услуги на "Пиреос" ще бъдат прехвърлени към "Пощенска банка".


Това съобщи Румен Радушев - зам.-началник сектор "Банкиране на дребно", "Пощенска банка",


който говори за банкирането на бъдещето по време на конференцията "Революция в банкирането 4.0", организирана от "Банкеръ".

Вижте видео от тема

https://www.youtube.com/watch?v=Oo4bcWHHIvU&feature=youtu.be

 


Още за конференцията


Facebook logo
Бъдете с нас и във