Банкеръ Daily

Спорт

Заместник-министър Николай Павлов участва в дискусия „Спортът е свобода“

S 250 766acbd6 c242 4701 8a67 366cde19dd35

Заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов взе участие в откриващата кръгла маса-дискусия на проекта „Спортът е свобода“, организиран от сдружение „Екопрограма“. Основната му цел е да провокира младите хора, да ги привлече в каузата за преодоляване на зависимостите и да ги насърчи да спортуват.

Дискусията се осъществява с финансовото съдействие на Министерството на младежта и спорта, по Програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2019 г.

На събитието присъстваха кметът на Столична Община Йорданка Фандъкова, председателят на Сдружение „Екопрограма“ Борис Ангелов, журналисти, ученици и спортисти.

Николай Павлов призова присъстващите да бъдат активни и ги запозна с Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а. „Това е една нова програма, която има за цел да насърчи здравословния начин на живот сред младите хора и борбата с различните зависимости спрямо наркотични вещества, социални мрежи и дигитални устройства, агресия“, каза зам.-министърът. Той допълни, че за трета поредна година ММС финансира проектни предложения като осигурените средства са в размер на 2 000 000 лева. Миналата година по тази програма са реализирани 42 проекта с 24 подобни инициативи, като над 10 000 млади хора на България са въвлечени в тях.

Кметът на София Йорданка Фандъкова благодари на организаторите и на ММС за подкрепата на децата в борбата със зависимостите и подчерта, че спортът е основната превенция за справяне с тях.

В дискусионната част децата зададоха множество въпроси, като засегнаха теми, свързани с наркотичните и захарните зависимости, дигитализацията, хазартът и допингът.

През 2018 г. сдружението реализира успешно проект „НЯМА ДОБРА ДРОГА, фокусиран върху превенцията срещу наркотиците, а тази година проектът е надграден като продължаващ диалог с младите хора за алкохолната зависимост, пристрастяването към вредни храни, дигитализацията, хазартната зависимост и др.

Facebook logo
Бъдете с нас и във