Банкеръ Daily

Спорт

Забавленията с водните спортове започват

Състезание с туристически каяци ще зарадва любителите на водните спортове тази неделя (11 май). Надпреварата ще се проведе на езерото Панчарево край София, а стартът е в 10 часа сутринта. Мероприятието е отворено както за кандидат-участници, така и ентусиасти, които искат да се забавляват по нетрадиционен начин. Предвидени са дори и забавления за малчуганите.

Съревнованието ще се проведе в пет категории: мъже, жени, смесено, възрастен с дете и с домашен любимец. Желаещите да се включат не е задължително да притежяват собствена екипиковка, защото тя ще бъде осигурена от организаторите. Необходима е голяма доза състезателен дух и желание за забавление. Все пак е обявена такса за участие, като за участие в една дисциплина тя е 10 лв., а за в две или повече - 15 лева. Разбира се няма да отсъстват и награди, но засега организаторите ги пазят в тайна.

По време на събитието ще бъдат демонстрирани различни видове каяци, а желаещите ще могат да ги тестват безплатно. Инструктори пък ще разясняват тънкостите на спорта. За допълнителна атракция ще има и много демонстрации с различни техники за реакция при екстремни ситуации.

 

Мая Иванова

Facebook logo
Бъдете с нас и във