Банкеръ Weekly

Спорт

Томов вкарал 10 млн. лв. в ЦСКА

Главният акционер в ЦСКА Александър Томов заяви, че откакто е оглавил клуба, е вкарал в касата на "армейците" 10 млн. лева. Главният инвеститор - офшорката на Томов "Лира инвестмънт", е наляла 2.6 млн. лв., 2.2 млн. евро са приходите от трансфери, а новите акционери са вкарали1.6 млн. лева. Вземанията от други клубове са за700 хил., а още 800 хил. са дошли от продажбите на билети за домакинските мачове на "червените". Томов се изсили, че още догодина ще изведе ЦСКА на печалба.


"Очакваме по три направления сериозни приходи - приоритетно трябва да се реши ситуацията с генералния спонсор - отбеляза той. Тук пред мен са всички плащания в детайли. Към 2.6 млн. лв. дадохме на хора, на които "Титан" не бяха плащали, за да спасим лиценза. Ако не бяхме ние, те нямаше да вземат стотинка. Благодаря на тези, които направиха компромис. Остават 10-15%, които са разсрочени. Сред тях има фрапиращи случаи."


В духа на култа към собствената си личност Томов разкри, че преди четири години е сложил край на мутренските времена в българския футбол. Сега пък ЦСКА станал първият клуб в България, който направил професионално остойностяване на своите футболисти и така вдигнал цената си. Единственият проблем е, че цената както на играчите, така и на футболните клубове не може да се регулира от собственика. Тя се определя по редица фактори - пазарното търсене, финансовите отчети, собствеността, инвестиционната политика, договорите. А точно тези показатели за ЦСКА към момента никак не са добри.


От своя страна изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров допълни, че голямата цел пред ръководството е до края на 2015-а да изчистят всички стари задължения на клуба. Другата голяма задача била пълната реконструкция на стадион "Българска армия" и тренировъчната база в Панчарево, но не срещали разбиране от досегашното правителство за условията по концесията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във