Банкеръ Daily

Спорт

Тенисистки от цял свят в надпревара за купата на Алианц България

На 4-ти септември на кортовете на Тенис клуб “Левски-София” стартира ХХVII Международeн тенис турнир за жени „Allianz Cup”. В състезанието са заявили участие над 60 тенисистки от 20 страни.

Поставени под №1 и №2 ще бъдат Кагла Буюкакчай /Турция/ и Виктория Томова, която се завърна преди дни от US Open. С покана от организаторите в основната схема ще участват Гергана Топалова, Ани Вангелова и Петя Аршинкова. Последната участничка с „уайлд кард“ ще бъде определена по-късно. Поне 10 ще бъдат и нашите представителки в квалификациите, които започват на 3-ти септември, неделя.

Финалите на турнира, чийто награден фонд е 25 000 долара, ще бъдат на 10.09.2017 г. Победителката ще получи 50 точки за световната ранглиста на Женската тенис асоциация и 3919 USD. За финалистката остават 30 точки.

Началото на „Allianz Cup” е поставено на 18 септември 1991 година. През годините престижният турнир печели авторитет и се превръща в поле за изява на много български и чужди тенисистки и се утвърди като най-авторитетното женско тенис състезание у нас.

Като световен лидер в застраховането и финансовите услуги Алианц подпомага различни видове спорт в глобален мащаб – футбол, Formula1, Formula E, голф и др. Тези спортове и параолимпийското движение са в основата на корпоративната социална отговорност на компанията. „За нас дългосрочните проекти са от значение, тъй като допринасят стойност както за нашите клиенти, така и за обществото като цяло“, коментира Глория Димитрова – главен изпълнителен директор на ЗАД Алианц България Живот.

Партньор на Алианц България в това престижно международно състезание е Тенис клуб “Левски-София“ - клуб с неоспорим авторитет, с принос в популяризирането на тениса в България и създаването на млади успешни състезатели.

Алианц България и Тенис клуб “Левски-София” желаят на всички състезателки в ХХVII Международен тенис турнир “Allianz Cup” и на всички любители на тениса щастливи емоции и ведро настроение!

Facebook logo
Бъдете с нас и във