Банкеръ Daily

Спорт

Съдът в Лозана решава бъдещето на Суарес

Арбитражният спортен съд в Лозана ще обяви утре окончателно решението си относно жалбата на Луис Суарес за намаляване на наказанието му.

Уругвайският национал ухапа италианеца Джорджо Киелини на Световното в Бразилия и беше санкциониран с лишаване от състезателни права за 9 мача за националния отбор, със забрана да се занимава с всякаква футболна дейност в продължение на 4 месеца и отнесе глоба от 100 хил. швейцарски франка.

Суарес и новият му клубен отбор Барселона, както и футболната федерация на Уругвай обжалваха наказанието с мотива, че то е прекалено тежко. Изслушването по случая, на което присъства и футболистът се проведе миналия петък.

"По искане на жалбоподателите и със съгласието на ФИФА се проведе ускорена арбитражна процедура. Като следствие решихме да обявим решението в рамките на кратък период от време, а основанията за него ще бъдат оповестени впоследствие", се казва в изявлението на арбитражния съд.

В случай, че наказанието на Суарес остане непроменено, то той ще остане лишен от правото да практикува всякаква футболна дейност до 25-и октомври. Новият му клубен отбор Барселона, който плати 94 млн. евро на Ливърпул, започва участието си в испанското първенство на 24-и август.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във