Банкеръ Daily

Спорт

Спортният министър назначи човек на Борисов за шеф на тотото

От днес Българският спортен тотализатор е с нови шефове. Спортният министър Красен Кралев съобщи, че новият председател на борда на директорите е Живко Вангелов. Той е едно от най-големите имена в българската борба. Изпълнителен директор на тотото стана Делян Делянов, който изпълняваше същите функции и по време на първото правителство с премиер Бойко Борисов.

„Спортният тотализатор е основният източник на доходи за българския спорт и двамата ще допринесат за максималното увеличаване на неговите приходи. То е дружество, което всячески ще бъде подкрепяно от нас, да е успешно на пазара в условията на остра конкуренция на частните оператори, за да можем да генерираме повече средства за българския спорт“, каза Кралев.

Той обясни, че финансирането на спорта ще става по нов начин - приоритет ще имат онези федерации и клубове, които работят успешно. "Не е тайна за никого, че има много федерации, които извършват символична дейност - те ще получат и символична подкрепа", категоричен бе Кралев.

„Ние не сме толкова богати, че да бъдем разточителни и трябва  да използваме максимално ефективно тези средства, за да може децата ни да се развиват по правилен начин. Ще финансираме тези федерации, които обръщат основно внимание на детско-юношеския спорт, а не само на тези, които имат успехи на големи форуми“, заяви спортният министър.

Той допълни, че процедурата по ремонта на Зимния дворец е проблемна, не е проведена по надлежния ред и остават доста съмнения, защото поръчката е за 50 млн., а Министерството е заделило 35 млн. лева за реконструкцията му.

„Министър Раданова е обжалвала тази поръчка, в момента всичко е в ръцете на Комисията за защита на конкуренцията и в следващите няколко дни вероятно ще има решение по казуса“, уточни Кралев. Той поясни, че ако решението не е в полза на държавното ведомство, то ще бъде обжалвано на по-горна инстанция.  

"Искам всичко по време на моя мандат да бъде прозрачно и ясно", допълни той. И заяви, че до края на седмицата ще излезе с предложение да назначи свой заместник-министър, който ще бъде със спортна биография.

Facebook logo
Бъдете с нас и във