Банкеръ Daily

Спорт

Спортният министър на Русия идва у нас за три световни първенства

Министърът на спорта на Русия Павел Колобков пристига на официално посещение в България от 15-ти до 17-ти септември. Руският министър прие поканата на министъра на младежта и спорта Красен Кралев да посети финалните състезания на трите Световни първенства, които ще се проведат в страната ни от 10-ти до 16-ти септември (Световно първенство по гребане за мъже и жени, Световно първенство по художествена гимнастика и Световно първенство по волейбол).

Двамата спортни министри проведоха работна среща в рамките на посещението на министър Кралев в Москва през месец юни. Тогава, по покана на Руската федерация, Красен Кралев участва в конференция,  посветена на борбата с манипулирането на спортните състезания и присъства на откриването на Световното първенство по футбол.

В средата на септември на посещение в България ще бъде и президентът на Международния олимпийски комитет (MOK) Томас Бах. Бах за първи път в качеството си на президент на МОК ще пости световно първенство по художествена гимнастика. Ще присъства и на гонките от световното първенство по гребане за мъже и жени в Пловдив.

Очаква се Павел Колобков и Томас Бах да проведат срещи и с министър-председателя Бойко Борисов.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във