Банкеръ Daily

Спорт

Роман Абрамович продава "Челси"?

Британските медии вече бистрят параметрите на евентуална продажба на футболния клуб "Челси". Руският милиардер и собственик Роман Абрамович е готов да продаде клуба само за сума от порядъка 1.17 млрд. лири, пише The Times.

Бъдещето на Абрамович като собственик бе поставено под съмнение, след като стана ясно, че "Челси" отлага реконструкцията на стадиона "Стамфорд бридж" на стойност 1 млрд. лири. 

Британската преса пише, че Абрамович не желае да прави големи инвестиции в Лондон, след като британското правителството отказва да му издаде виза. 

Роман Абрамович купи "Челси" през 2003 година за 140 млн. британски лири. Оттогава той е инвестирал в клуба 1 млрд. паунда.  

При евентуална продажба той иска да си върне, както вложените средства, така и първоначалната инвестиция, с която е купил отбора, твърди Times. 

"Челси" е седмият най-ценен клуб в света, оценен на 1.44 млрд. паунда, сочи класацията на Forbes.

Както "БАНКЕРЪ" съобщи, по-рано тази седмица Абрамович получи израелското гражданство, което означава, че вече не се нуждае от виза за влизане в Обединеното кралство, въпреки че може да го направи само като посетител, а не като работещ.

  

Facebook logo
Бъдете с нас и във