Банкеръ Daily

Спорт

Награждават най-добрите спортисти и треньори на България за 2018 г.

Церемонията по награждаване на най-добрите спортисти и треньори на България за 2018 г. „Нощта на шампионите“ ще се проведе на 19 януари (събота) от 18:30 часа в столичната зала „Рейнбоу плаза“.

Водещи на церемонията „Нощта на шампионите“, организирана от Министерството на младежта и спорта и Български спортен тотализатор, ще бъдат спортист №1 на България за 2015 г. – Габриела Петрова и Деян Славчев – Део. През 2015 г. Габи, която е най-добрата ни състезателка в тройния скок, отново бе част от церемонията, на която получи премия за най-добър спортист през годината.

На събитието ще бъдат наградени най-добрите спортисти за 2018 г. Премии на обща стойност 215 000 лева ще бъдат раздадени на победителите и техните треньори в 7 категории: „Млад спортист на България до 16 години“, „Млад спортист на България до 18 години“, „Млад спортист на България до 23 години“, „Спортист с увреждания на България“,  „Отбор на България“, „Треньор на България“ и „Спортист на България“.

На събитието министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще връчи и най-високото държавно отличие в областта на спорта „Венец на победителя“ на заслужили личности от българския спорт.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във